Stel cookie voorkeur in

KDV

Kinderopvang en ontwikkeling 

Binnen ons Jenaplan Kindcentrum kijken we naar wat kinderen daadwerkelijk nodig hebben. Zo ligt de focus voor onze allerkleinsten op geborgenheid, rust en regelmaat en is er extra aandacht voor contact met de ouders. Anders dan bij de peuters voor wie we een didactisch uitdagend programma in petto hebben: ons peuter-kleuterprogramma. Omdat we samen met het onderwijs inhoudelijk één team vormen, draaien onze pedagogisch medewerkers dit programma samen met onze onderwijscollega’s. In onze gebouwen hebben we gezamenlijke speel- en leerateliers gerealiseerd waar kinderen van 2 tot 6 jaar samen spelen en leren. Samen creëren we zo een constante speel- en leerlijn.

De kinderopvang werkt met dagdelen. Gezinnen kunnen kiezen voor halve of hele dagen. Peuters kunnen daarnaast ook een paar ochtenden in de week deelnemen aan het peuter-kleuterprogramma.

Oog voor ouders

Werk combineren met de zorg voor kinderen is niet altijd even makkelijk. Bij de kinderopvang en ontwikkeling 0-13 jaar hebben we oog voor ouders en staan we op zulke momenten klaar als partner in de opvoeding. Onze arrangementen bieden voor elk gezin een passende oplossing en doormiddel van onze oudercommissie stemmen we periodiek met ouders af. Ook maken we gebruik van een speciale online omgeving, zodat ouders altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van hun kind(eren) en de organisatie. Daarnaast is er natuurlijk het persoonlijk contact dat dagelijks plaatsvindt tussen onze pedagogisch medewerkers en ouders.

Praktische informatie

Kinderen kunnen van 0 tot 13 jaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur terecht. Ook in vakanties en op onderwijsvrije dagen bieden wij opvang. Kinderen kunnen ook op studiedagen gebruik maken van de kinderopvang (dit valt buiten het standaardtarief).

Wij werken met dagdelen. Zo kunnen ouders kiezen voor halve of hele dagen. Peuters kunnen daarnaast ook een paar ochtenden in de week deelnemen aan het peuter-kleuterprogramma. De onderwijstijden binnen ons Kindcentrum zijn een vast gegeven, maar de opvang biedt indien gewenst een aanvullend pakket.

Arrangementen

  • Dagopvang arrangement        0-4 jaar 
  • Peuter arrangement               2-4 jaar
  • Ochtend arrangement            4-13 jaar
  • Middag arrangement              4-13 jaar
  • Vakantie arrangement            4-13 jaar

Bij Jenaplan Kindcentrum kunnen kinderen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds terecht voor opvang, educatie en onderwijs:

Maandag     07.30 uur - 18.30 uur
Dinsdag       07.30 uur - 18.30 uur
Woensdag    07.30 uur - 18.30 uur
Donderdag   07.30 uur - 18.30 uur
Vrijdag         07.30 uur – 18.30 uur

Wij zijn alleen gesloten tussen kerst en oud en Nieuwjaar en op nationale feestdagen. Op 2 januari zijn de kinderen weer van harte welkom.

Peuterarrangement (2,5-4 jaar)

Maandag    08.45 uur - 11.45 uur
Dinsdag      08.45 uur - 11.45 uur
Woensdag   08.45 uur - 11.45 uur
Donderdag  08.45 uur - 11.45 uur
Vrijdag        Gesloten

Het peuterarrangement is gesloten tijdens schoolvakanties.