Jouw eerste schooldag

Spannend, jouw eerste dag naar (een nieuwe) school.
Jouw dag op school ziet er ongeveer zo uit. Om 08.20 uur gaat de deur open en loop je met je ouders naar binnen. Je jas en tas gaan aan de kapstok en het fruit en drinken neem je mee naar jouw groep.

In de groep staat de kring al klaar, daar ontmoet en begroet je de kinderen en de groepsleider van jouw stamgroep. Er liggen mooie (prenten)boeken klaar om in te lezen/kijken. Als iedereen in de kring zit begint jouw eerste schooldag om 08.30 uur.  Dat is ook het moment dat jouw ouders afscheid nemen en de groepsleider start met de kringactiviteit. Na de kring ga je spelen in één van de hoeken of buiten. Zit jij al in de midden- of bovenbouw dan krijgt je een instructie en ga je aan de slag met je weekplan. Natuurlijk helpen de andere kinderen uit de groep jou om en zal je snel weten waar jij zelf alles kunt vinden.

Op onze school eten alle kinderen tussen de middag in de groep en blijft iedereen op school tot 14.00 uur. Na de lunchpauze ga je nog lekker buiten spelen om daarna weer fijn samen te kunnen werken.

Als je in de onderbouw zit loopt de groepsleiding met jou mee naar buiten aan het einde van de schooldag. Als je als in de midden-, of bovenbouw zit kun je zeker al zelf naar  het schoolplein gaan. Hier staan de ouders op hun kinderen te wachten.

Voor jouw “startende” ouders op onze school is een startersgids geschreven. Hierin staat handige informatie om de school te leren kennen. Download hier de startersgids van locatie Slot  of de startersgids van locatie Park.

Als je start op onze school vragen wij je ouders een entreeformulier in te vullen en in te leveren bij jouw groepsleider, zodat we jou al een beetje beter leren kennen. Nadat je drie maanden bij ons op school zit praten wij met je ouders over hoe het met jou gaat op school en thuis.