Werkplaats

Soms komen kinderen niet tot werken of leren en/of soms kunnen ze (even) niet “gelukkig” zijn in hun stamroep. Dan is het mogelijk om aangemeld te worden voor een plaatsje in onze Werkplaats.

In de Werkplaats staat het leren vanuit hart en handen centraal. De kinderen worden gestimuleerd om zelf met onderwerpen aan de slag te gaan die bij hun interesse passen en ervoor zorgen dat zij betrokken zijn bij wat de mogen leren. De kinderen werken samen en alleen en komen zelf tot oplossingen. Het accent ligt, naast het werken vanuit je hart en met je handen, op een succesvolle samenwerking in de eigen stamgroep. In de werkplaats krijgen ze handvatten om in de stamgroep weer tot werken en leren te komen en zich gelukkig te voelen. De kinderen worden in de werkplaats coachend begeleid. De begeleiding richtzich op zelfreflectie en zelfregulatie.

Het beleidsplan "Werkplaats" vind je binnenkort hier. 

De werkplaats is een plek waar je je zelf kan zijn en het maakt niet uit wie je bent en wat je lastig vindt.

N., 10 jaar

De werkplaats is een leuke fijne en gezellige plaats. Je leert daar door te knutselen. We knutselen vaak met z’n allen iets. Er is een goede sfeer en het is daar veilig. We mogen soms ook zelf kiezen wat we doen en het is er altijd leuk. De begeleidster Wieneke is leuk.

S., 13 jaar

De werkplaats daar foelie me fijn; ik mag daar zijn. Ik word gewaardeerd om wie ik ben. Je mag lekker jezelf zijn dat is fijn. De werkplaats wat is het een fijne plek.

M., 11 jaar

Ik vind het super leuk op werkplaats.

D., 10 jaar

Ik vind de werkplaats leuk, omdat ik daar met mijn handen kan werken en het is altijd gezellig in de werkplaats.

K., 11 jaar