Onze locaties

Locatie Slot

Locatie Slot biedt vernieuwend jenaplanonderwijs aan waarbij de natuur, de creativiteit en het ontdekken van de wereld centraal staan. Locatie Slot heeft de beschikking over een natuurlijk speelplein, een schoolmoestuin en een heus biodiversiteitslokaal. Onze schooltuinen leveren ingrediënten op voor gezonde lessen in de groep, voor kookactiviteiten en soms leveren ze producten op die door bewoners uit de wijk gekocht worden. Als de oogst groot genoeg is runnen onze kinderen het winkeltje. In het biodiversiteitslokaal ontdekken en onderzoeken we de wereld om ons heen; wij hebben oog voor mens, dier en milieu. Daarnaast bieden de wereld om ons heen en de natuur de mooiste ingrediënten om de creativiteit van ieder kind te stimuleren. Onze jonge kunstenaars tonen u graag onze creatieve pareltjes.

Op locatie Slot krijgen kinderen ruimte om eigen onderzoeksvragen in hun planning op te nemen. Hierbij kijken wij van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Stage lopen om de wereld te ontdekken is bij ons heel normaal. Soms op een zelfgekozen stageplek en soms bij ons op school; van de receptie tot de werkplaats. De leervraag van het kind staat centraal. Een ultieme vorm van leren in de praktijk. 

Op locatie Slot hebben we een schooltuin en een eigen bijenvolk. De oogst wordt gedeeld, en de honing wordt door een imker samen met de kinderen geslingerd. Vraag gerust eens of er nog een potje lokale honing te koop is!

Locatie Slot: Jenaplanonderwijs, Natuurlijk Samen!

Je bent van harte welkom om te komen ervaren wat het betekent om kind te zijn op de leukste school van Nederland, waar oog is voor wie je bent! Wij en onze kinderen kijken er naar uit jullie te ontmoeten.

 

 

Locatie Park

Locatie Park biedt eigentijds Jenaplanonderwijs aan waarin sport & spel, samen bewegen en het ontdekken van sportieve en creatieve ontwikkeling centraal staan. Leren in een rijke leeromgeving zorgt ervoor dat kinderen zich beter ontwikkelen. Wij halen de wereld naar binnen en creëren zo een uitdagende leeromgeving waarin betrokkenheid en interesse bijna vanzelf worden gewekt. Wereldoriëntatie is het hart van ons onderwijs; het thema, de inbreng van kinderen of actualiteiten zorgen ervoor dat kinderen al spelend de wereld ontdekken. 21st century skills, ook wel onze jenaplanessenties genoemd, ondersteunen het creatief denken, het leren leren en het leren onderzoeken. In ons aanbod is er veel ruimte voor spel, creativiteit en jezelf presenteren. Locatie Park maakt van leren kinderspel!

Wij gaan ook de wereld in: op locatie Park staan sport, spel en bewegend leren centraal. Wij maken gebruik van de sportvelden; onze natuurspeeltuin en ons plein bieden een grote diversiteit aan sport en spelaanbod. Samen bewegen, samen spelen en samen sporten draagt bij aan meer plezier en beter samenwerken.

Leuk om te weten: we bieden op deze locatie ook gratis voor- en naschools sportaanbod.

Op locatie Park krijgen kinderen drie keer per week sport- en spelles. Wist je dat kinderen die meer bewegen en spelen geconcentreerder terug komen in onze sfeervolle en warme schoolwoonkamers? Jenaplanlocatie Park: Samen in Beweging!

Je bent van harte welkom om te komen ervaren wat het betekent om kind te zijn op de leukste school van Nederland, waar oog is voor wie je bent! Wij en onze kinderen kijken ernaar uit jullie te ontmoeten.